Voeding

Onze dochter vraagt iedere dag :” mama ga ik vandaag naar de kindjes

Op het dagverblijf krijgen de kinderen, tussen 7.45 en 17.45 biologische voeding aangeboden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezonde, biologische voeding krijgen. Naar onze mening is goede gezonde voeding de basis voor de groei en ontwikkeling van het kind. De voeding die wij het kind aanbieden is bij de prijs inbegrepen.

Baby’s

De ouders van de baby’s zorgen zelf voor de flesvoeding, dit kan borstvoeding of poedermelk zijn. Ook zorgen zij zelf voor de eventuele groentehap en de fruithap uit het potje. Wij kunnen baby’s wel onze zelfgepureerde verse fruithap aanbieden, als u dat wenst. En als ze wat groter worden, krijgen ze natuurlijk van ons de rijstwafel, de cracker of soepstengel en later het brood, etc. Wij hebben van de flesvoeding altijd graag een (diepvries)reservevoeding, zodat het altijd mogelijk is als het noodzakelijk is daar gebruik van te maken. Overigens kunt u ook gebruik maken van de mogelijkheid om uw kind op het dagverblijf borstvoeding te komen geven. De hoeveelheden en de tijden van de voeding worden overlegd met de ouders.

Dreumesen en peuters

De oudere kinderen krijgen ’s morgens kruidenthee of water met fruit (appel, peer, banaan en fruit van het seizoen). ‘s Middags wordt er kruidenthee of water gedronken en bruinbrood gegeten met beleg. Af en toe bieden we ook rauwkost bij de boterham aan of iets warms, bijv. macaroni met kaas, rijst met vlees en groente, of een tostie. In de namiddag krijgen de kinderen yoghurt of melk met een cracker, soepstengel of koekje. Na het slapen en tussendoor kunnen de kinderen altijd zelf een beker water inschenken, deze staat standaard klaar. Maar mocht een kind graag nog wat kruidenthee hebben dan kan dat natuurlijk ook. Al onze voeding is biologisch. De broodmaaltijd begint omstreeks 11.30, wij nodigen de kinderen dan uit om aan tafel te komen. De broodmaaltijd eindigt om uiterlijk 12.30 omdat het ochtend dagdeel dan ook eindigt en dan kan het kind dat alleen gebruik maakt van de ochtend opvang, opgehaald worden. De tijden van het fruit en de yoghurt zijn omstreeks 10.00 uur en 15.30 uur.

Verder laten wij de grotere kinderen zelf hun boterhammen smeren, zelf hun drinken inschenken. Wij zullen hier als begeleiders wel bij zijn. Concreet ziet dat er als volgt uit: minimaal één begeleider zit bij de wat grotere kinderen aan de peutertafel (weliswaar niet de gehele tijd) en de andere begeleiders zitten met de wat kleinere kinderen aan de grote tafel, dit alles gezamenlijk in de woonkeuken en het eerste stuk van de peuterruimte. Wij doen dit op deze manier, omdat wij dus uitgaan van het competente kind, en geven het kind hierin dus de ruimte. De grotere kinderen ruimen dan zelf hun bordje op en wassen hun handen en gezicht. En vervolgen de dag.

Bij de verlengde opvang kunt u eventueel zelf voeding meegeven. Natuurlijk houden wij rekening met voedingsbehoeften of –gewoonten van uw kind. Totdat de kinderen anderhalf jaar zijn, kunnen kinderen die niet naar de verlengde opvang gaan, hun meegebrachte warme maaltijd aangeboden krijgen. Als kinderen de leeftijd van anderhalf jaar hebben bereikt, gaan we ervan uit dat ze thuis eten.